Diskuze


Dotaz 324


Václav Hönig

Vytvořeno: 24.7.2011


Dobrý den, o infekci z klíštěte se teoreticky jednat může. Jistotu budete mít až podle výsledků vyšetření krve na protilátky.Do té doby je zbytečné se trápit. I v případě, že byste nakonec prodělala některé z klíšťaty přenášených onemocnění, je riziko pro dítě minimální. S případným výběrem vhodných antibiotik si bude vědět jistě rady Váš lékař. S pozdravem Václav Hönig

648

Jana Fuisova

Vytvořeno: 24.7.2011


Dobry den, 29.6. jsem si odstranila 1 kliste a 5.7. 2 klistata. Byla jsem v oblasti Jeseniku a Rychlebskych hor. Od 19.7. mam bolesti zad a kloubu, bez horecky, vcera pouze 37,2, zadna kozni reakce, unava a nevolnost jsou(ktere mam ale uz 2 mesice v souvislosti s tehotenstvim) Jsem v 10 tydnu tehotenstvi. S lekarem jsem domluvena na odber krve na boreliozu za 14 dni, driv to pry nema smysl. Muze se jednat o infekci z klistete? Jake je riziko pro miminko? Da se neco delat driv? Dekuji moc za odpoved.

647

Vložení příspěvku