Diskuze


Dotaz 158


Václav Hönig

Vytvořeno: 15.10.2013


Dobrý den, z osobní zkušenosti mohu potvrdit, že reakce na nákazu takto rychlá být může. Asi by stálo za to, udělat test prostilátek proti boreliím, pokud od přisátí uplynuly alespoň 2-3 týdny. Příště bych v tomto případě doporučil okamžitou návštěvu lékaře - včasné nasazení antibiotik Vás ušetří před rozvojem onemocnění a zamezí vzniku protilátek, které jsou zodpovědné za dlouhotrvající obtíže spojované s Lymeskou boreliozou. S pozdravem Václav Hönig

316

Tomáš

Vytvořeno: 15.10.2013


Dobrý den . Rád bych se zaptal , zda skvrna asi 4 cm velká, která vznikla hned po vytažení klíštěte ( přisáté asi 16 hodin ale nenapité ) svědí . Může být reakce na případnou nákazu takto rychlá ? Po ošetření fenistilem za cca 5 dnů zmizela .....( až na pupínek ) .Děkuji

315

Vložení příspěvku