Diskuze


Dotaz 154


Václav Hönig

Vytvořeno: 25.12.2013


Dobrý den, domnívám se, že otok již s prodělanou Lymeskou boreliozou nesouvisí. Doporučil bych navštívit lékaře. S pozdravem Václav Hönig

308

Blanka

Vytvořeno: 25.12.2013


Dobrý den, letos 8.6. jsem měla klíště na noze z vnitřní strany pod kolenem. Během týdne jsem měla zezadu v podkolenní jamce skvrnu, kterou jsem si zprvu nedávala do souvislosti s klíštětem, až když se rozšířila i na vnitřní stranu, kde jsem měla klíště zakouslé. Z toho důvodu jsem šla k lékaři až 29.7. Nasadil mi antibiot. Duomox 3x denně 1000mg po 3 týdny. To už jsem měla slabý otok nohy v podkolenní / noha je širší v obvodu o 1cm /. Krev vyšetřena ELISOU, pozitivní nález. Približně 8 týdnů po dobrání antibiotik byl test krve v pořádku, ale nohu mám stále již šestý měsíc oteklou. Jiné příznaky LB zatím nemám. Prosím o odpovědˇ, je možné,že mi ten otok ještě zmizí a že jsem v pořádku? Klíště jsem měla teprve podruhé v životě a to první před 25 lety.Děkuji.

307

Vložení příspěvku